Wado Karate Academy

Wadokai karate

Wadokai/Wadoryu karate blev grundlagt i 1939 af Hironori Otsuka i Japan. ‘Wa’ betyder fred eller harmoni, og ‘do’ betyder vej, ‘wado’ kan dermed nemmest oversættes til fredens vej. Wadokai er den karate stilart vi træner i Wado Karate Academy. I WKA lægger vi vægt på traditionel karate, hvor teknik er en vigtig del af træningen.

Selvforsvar

Karate er et meget effektivt selvforsvarsystem. Teknikkerne som vi træner kan spores hundrede år tilbage til RyuKyu øerne, hvor indbyggerne var nødt til at forsvare sig selv uden våben, for at overleve. De grundlæggende teknikker trænes mange gange, så de kan bruges naturligt, og uden at tænke over det, når det er nødvendigt.

Motionskarate

Karatetræning er forberedelse til kamp, derfor skal kroppen være i god form, for at kunne præstere optimalt, når en kampsituation kræver det. Ved at træne karate, udvikler man sin kondition, kropskontrol, styrke og koordination. Karate kan trænes af alle, i alle alder.

Sportskarate

Karate kan også trænes som konkurrencesport. Her er det hastighed, reaktion, teknik, balance og kropskontrol, der er vigtige elementer. Vi træner efter WKF regler, hvor der kæmpes i vægt og aldersklasser, og hvor de farligste tenikker er fjernet. Scoringer foregår ved at markere slag og spark, dvs uden at skade modstanderen. Begge deltagere er beskyttet med handsker, fod og ben beskyttere, for at undgå skader. WKA er medlem af Dansk Karate Forbund (DKarF).
© Copyrigth 2018 Wado Karate Academy